AstaXanthin

Nov

90 rastlinskih kapsul

  • najbolj proučevan astaksantin na svetu

  • ščiti kožo pred UV sevanjem

  • krepi odpornost, energetsko presnovo, reprodukcijo in zdravje oči

  • zdaj s čistim DHA

  • primeren za vegetariance

Več podatkov

Dobavljivo

29,95 €

Z nakupom tega izdelka lahko zberete do 2 točk zvestobe. Vaša košarica bo dobila skupaj 2 točke ki se jih lahko zamenja za kupon v vrednosti 0,40 €.

Močno sonce, toksini, škrobni ogljikovi hidrati, pomanjkanje sadja in zelenjave, sodobni način življenja, vse to povzroča močno oksidacijo s prostimi radikali v naših telesih. Samo 12 - 14 porcij ekološkega sadja in zelenjave dnevno nam lahko zagotovi dovolj antioksidantov za izničenje teh prostih radikalov, ali pa seveda določena najkakovostnejša prehranska dopolnila.

Kaj je Astaksantin?

Astaksantin je naravni karotenoidni pigment, ki je izjemno močan biološki antioksidant. V tem izdelku je uporabljen AstaReal Astaxanthin, v svetu najbolj proučevan astaksantin, o katerem so objavili več kot 50 študij. Je obenem tudi prvi vir astaksantina, ki ga je za dopolnjevanje potrdila ameriška FDA.

Antioksidantna sposobnost - Astaksantin je v lipidih topen antioksidant, za katerega se je pokazalo, da zagotavlja izjemno zaščito pred lipidno peroksidacijo na celični ravni, kot tudi sposobnost nevtralizacije najškodljivejše oblike Reaktivnih Kisikovih Spojin (RKS), prostih radikalov kisika. Do oksidativnega stresa pride, ko je v celici hitrost nastajanja RKS večja od hitrosti odstranjevanja teh spojin. Telesna aktivnost poveča nastajanje prostih radikalov: 2 – 5% kisika, ki se porablja v mitohondrijih, se porabi za tvorbo prostih radikalov. Prosti radikali napadajo sestavne dele celic, zlasti membranske lipide. Napad na lipide sproži verižno reakcijo imenovano lipidna peroksidacija, ki vodi v tvorbo dodatnih radikalov in reaktivnih kisikovih spojin.

Študije, v katerih so primerjali astaksantin z drugimi dobro poznanimi antioksidanti, so pokazale, da je astaksantin 1000 krat bolj učinkovit od vitamina E (α tokoferol) proti oksidaciji lipidov in 550 krat bolj učinkovit proti prostim radikalom kisika.*

Pozicioniranje med celičnimi membranami – Zaradi svoje edinstvene zgradbe (v lipidih topna polienska veriga s polarno regijo na obeh koncih) se je astaksantin sposoben vezati na obe plasti celične membrane, pri čemer varuje tako lipidno centralno plast, kot tudi vodene zunanje plasti. Ta sposobnost zaščite celičnih membran je ključ do nadzora celičnih vnetij.*

Proti-vnetno učinkovanje – Številne študije so potrdile sposobnost astaksantina za umirjanje vnetij, kar je verjetno ključni, temeljni mehanizem njegove mnogostranske koristnosti. V eni študiji so odkrili, da igra astaksantin pomembno vlogo pri uravnavanju citokinov z onemogočanjem izražanja vnetnih citokinov in kemokinov.*

Za ta antioksidant so ugotovili, da vpliva na naše zdravje na vrsto blagodejnih načinov, vključno z:

Deluje kot naravna zaščita pri sončenju

Preprečuje gubanje kože

Deluje močno proti-vnetno

Izboljšuje vid, še posebej globinsko ostrino

Zmanjšuje količino mlečne kisline v mišičnem tkivu

Krepi vzdržljivost

Zmanjšuje tveganje za sivo mreno, degeneracijo mrežnice, slepoto, demenco in alzheimerjevo bolezen

Preprečuje škodo s strani prostih radikalov

Krepi imunski sistem


AstaREAL astaksantin je CO2 izvleček (brez uporabe topil) enoceličnih mikroalg, Haematococcus pluvialis, ki predstavljajo najbogatejši naravni vir astaksantina. AstaREAL se goji v najsodobnejših, popolnoma zaprtih biosistemih za popoln nadzor in čistost, kot tudi zaradi zaščite pred neželenimi okoljskimi in mikrobiološkimi onesnaževalci.

*http://www.astareal.com/about-astaxanthin/safety

Sestavine
Sprejemam

Ta stran uporablja piškotke, ki so nujni za brezhibno delovanje! S klikom na "Sprejemam" se strinjate z uporabo piškotkov.