Denas-Osteo

Nov

Specializiran terapevtski aparat za obravnavo osteohondroze in drugih funkcionalnih težav glave in vratu

Več podatkov

Dobavljivo

158,00 €

Učinkovit pripomoček za obravnavanje sindroma vratnih bolečin, mišične utrujenosti, omejene gibljivosti vratu, zakrčenosti vratnih mišic in drugih funkcionalnih motenj, ki jih povzročajo obolenja vratne hrbtenice, mišic vratu in ramenskega obroča, kot tudi dolgotrajna nepravilna drža ali težko fizično delo. Omogoča preprosto in udobno terapevtsko rabo.

Bolečine v vratu običajno povzročajo obolenja vratnih mišic, obolenja zgornjega dela hrbtenice, t.i. heksenšus, zdrs medvretenčne ploščice in poškodbe. Poleg tega je Denas-Osteo primeren tudi za obravnavo bolečin ramenskega obroča.

Delovanje aparata Denas-Osteo

Terapevtski aparat Denas-Osteo je namenjen dinamični elektro nevro-adaptivni stimulaciji refleksnih predelov na hrbtni strani človekovega vratu. Z vgrajenim biofeedback sistemom zagotavlja učinke energetskega zdravljenja.

Dolgoletne znanstvene raziskave so prinesle trdne dokaze, da dinamična elektro nevro-adaptivna stimulacija zagotavlja močne zdravilne učinke. Raziskave so razkrile, da temelji proces zdravljenja na več-nivojskih refleksoloških in nevro-kemičnih odzivih, ki aktivirajo celo vrsto uravnalnih in prilagoditvenih mehanizmov našega organizma. Rezultat tega je odprava bolečinskih sindromov, izboljšan pretok krvi, tvorba biološko aktivnih spojin našega organizma, aktiviranje presnovnih procesov v tkivih in normaliziranje mišičnega in žilnega tonusa. dinamična elektro nevro-adaptivna stimulacija pomaga izboljševati splošno zdravstveno stanje organizma, izboljšuje razpoloženje in krepi delazmožnost.

Aparat Denas-Osteo omogoča izvajanje 4 samodejnih terapevtskih programov:

• Program Protibolečinska terapija je namenjena obravnavi bolečin v vratu in ramenskem obroču;

• Program Sproščanje je namenjen odpravljanju zakrčenosti mišic brez spremljajočega bolečinskega sindroma. Terapija izboljšuje pretok krvi, ter koristi pri sindromu kronične utrujenosti in motnjah spanja.

• Program Glavobol je namenjen odpravljanju zakrčenosti mišic in bolečinam v vratu s spremljajočim glavobolom;

Program Vremenska preobčutljivost je namenjen sproščanju zakrčenosti mišic in bolečinam v vratu, ki so posledica vremenskih vplivov.

Pogoji za terapijo

Izvajanje terapevtskih obravnav ne zahteva posebnih pogojev. Terapevtske obravnave lahko vsakdo izvaja samostojno v udobnem položaju sede ali leže. Celotna terapija traja do 20 minut, nato se aparat izklopi samodejno. Po končani terapiji se priporoča dodatnih 10-15 minut počitka. Odvisno od intenzitete zdravstvene težave se priporoča vsakodnevno izvajanje terapije, dokler ni težava odpravljena in je vrat prosto gibljiv in brez bolečin.

Jakost (intenziteta) dinamične elektro nevro-adaptivne stimulacije

Jakost obravnave določa vsak uporabnik sam, da čuti delovanje, vendar to ni boleče. Jakost lahko razdelimo na tri energetske ravni:

Minimalna jakost – uporabnik ne občuti ničesar ali pa le čisto rahle vibracije na mestu dotika aparata. To jakost se izbira v primerih, ko je potrebna zelo neintenzivna terapija, denimo pri bolnikih s kardiovaskularnimi obolenji (visok krvni tlak, kardiovaskularna distonija, pogosti glavoboli, omotičnost, ipd).

Srednja jakost – uporabnik občuti na koži lahno zbadanje, vibracije ali rahlo, neboleče draženje. Ta jakost se izbira ob rahlo- do srednje močnih bolečinah. Ta jakost se uporablja najpogosteje.

Maksimalna jakost – uporabnik občuti dokaj izraženo zbadanje, lahko pa ga spremlja tudi nehoteno mišično trzanje na predelu ob stiku elektrod aparata s kožo. Ta jakost se uporablja v primerih močno izraženih bolečin v vratu in ramenskem obroču.

Tehnične specifikacije aparata Denas-Osteo:

  • Baterije: 2 x 1, 5 V LR6/AA

  • Aparat proizvaja bipolarne električne impulze, ki se dinamično prilagajajo spremembam električne upornosti kože

  • Masa: 170 g (0,17 kg)

Sprejemam

Ta stran uporablja piškotke, ki so nujni za brezhibno delovanje! S klikom na "Sprejemam" se strinjate z uporabo piškotkov.

Dostopnostvsem.com