Prispevki

D-riboza - sladkor, ki zdravi

D-riboza - sladkor, ki zdravi

Zakaj športniki in bolniki z avto-imunskimi ter kardio-vaskularnimi obolenji za obnavljanje energije jemljejo mišični sladkor, D-ribozo? D-riboza je nujna za celično energijo.  To je razlog, zakaj kardiologi in športni zdravniki o tem prehranskem dopolnilu predavajo maratoncem in drugim športnikom. In to je tudi razlog, zakaj prehranski strokovnjaki razkrivajo ljudem s fibromialgijo, lymsko boreliozo, sindromom kronične utrujenosti, sindromom nemirnih nog, splošno utrujenostjo, srčnim popuščanjem, srčnimi obolenji ali angino pektoris ter tistim s pomanjkanjem energije, kako lahko D-riboza pomaga obnavljati energetske ravni, ki so jih izničila zdravila in stres. Številni športniki spoznavajo, da hranila, kot so L-karnitin (L-Carnitine), koencim Q10, magnezij in zdaj še D-riboza pomagajo obnavljati energetske ravni in nas zaščititi pred dolgoročnimi zdravstvenimi težavami. Save
Beri naprej
Astaksantin - najmočnejši antioksidant?

Astaksantin - najmočnejši antioksidant?

Kaj je astaksantin? Astaksantin je pripadnik družine karotenoidov in bližnji sorodnik bolj znanih beta-karotena in luteina. Najbogatejši naravni vir astaksantina je morska mikro-alga Haematococcus pluvialis, vendar je ravno tako prisoten v vrsti morskih živali, vključno z lososom, škampi, jastogi in rakovicami, ki jim daje značilno rožnato barvo. Ker je karotenoid, je astaksantin močan antioksidant — torej molekula, ki lahko zaščiti celice pred poškodbami, ki jih povzročajo nestabilne molekule, imenovane ‘prosti radikali’. In vendar, za razliko od drugih karotenoidov, ki lahko v določenih okoliščinah izkazujejo potencialno škodljive pro-oksidativne sposobnosti (na primer, če manjka še drugih antioksidantov), je astaksantin ‘čisti antioksidant’ (Biosci Biotechnol Biochem, 2009; 73: 1928–32).
Beri naprej
Zdravstvene koristi serrapeptaze – čudežnega encima proti bolečinam, vnetjem, sinusitisu in artritisu

Zdravstvene koristi serrapeptaze – čudežnega encima proti bolečinam, vnetjem, sinusitisu in artritisu

Ta proteolitski encim so odkrili v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja pri bakterijah Serratia, ki se nahajajo v črevesju sviloprejke. Serrapeptaza, imenovana tudi serratiopeptidaza, je resnično izjemen encim, ki zagotavlja močne zdravilne učinke. Za milijone ljudi, ki jemljejo proti-vnetna zdravila za zmanjšanje bolečin in krepitev kardiovaskularnega zdravja, pa predstavlja dopolnilo, ki obljublja res veliko. Danes se serrapeptaza uporablja na evropskih in azijskih klinikah in sicer za razgradnjo ne-živega tkiva v telesu in odpravljanje bolečin ter vnetij.
Beri naprej
Magnetosfera in magnetno valovanje

Magnetosfera in magnetno valovanje

Če so na magnetno terapijo nekoč gledali kot na mistično skrivnost pradavnine, danes magnetno terapijo znanstveniki po svetu sprejemajo kot dejstvo. In vendar je sodobna medicina šele v zadnjih 40-tih sprejela to, kar so vedeli fiziki že pred letom 800 pr. n. š. Azteki v Južni Ameriki in njihovi sodobniki v Stari grčiji, Egiptu, Indiji in Kitajski so pogosto uporabljali magnetno terapijo tako za odpravljanje bolečin kot za doseganje boljšega zdravja. 
Beri naprej
11 priporočil in opozoril za varno sončenje

11 priporočil in opozoril za varno sončenje

Načrtujte svojo izpostavljenost in se izogibajte koncentriranju svojega sončenja v dva ali tri tedne v letu. Če odpotujete v hladnejše ali toplejše kraje, opravite nekaj t.i. "solarnih kopeli" nekaj dni preden se pričnete sončiti. Izogibajte se praženju. Ko se sončite za zdravje, naj bo temperatura zraka pod 18 stopinj Celzija. ....
Beri naprej
Kokosovo olje

Kokosovo olje

Bili so časi, ko je večina prehranskih strokovnjakov odsvetovala uporabo kokosovega olja. Prav škoda, še posebej zato, ker je že nekaj časa znano, da gre za enega nabolj zdravilnih in najokusnejših olj tega sveta. Pogosto smo lahko slišali opozorila, je "škodljivo in nevarno" zaradi vsebnosti nasičenih maščob, pa je resnica takšna, da prinaša vrsto zdravilnih učinkov.  
Beri naprej
Sprejemam

Ta stran uporablja piškotke, ki so nujni za brezhibno delovanje! S klikom na "Sprejemam" se strinjate z uporabo piškotkov.

Dostopnostvsem.com