PRAVILA IN POGOJI NAKUPOVANJA V SPLETNI TRGOVINI VSI ZDRAVI

Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom Pravila in pogoji sodelovanja v spletni trgovini Vsi Zdravi (v nadaljevanju: Pravila) ter se z njimi strinja. Pravila se lahko spremenijo brez vnaprejšnje napovedi, zato kupcem, ki se vračajo na spletne strani priporočamo, da jih pred vsakokratnim nakupom preberejo. 

Naročilo zavezuje Taxus in kupca ter ima značaj pogodbe. Naročilo skupaj z računom se hrani v prostorih založbe. Na pisno zahtevo kupca na naslov info@vsi-zdravi.org ali Taxus, Aleksander Urbančič s.p., Ulica miru 8, 1000 Ljubljana, založba le-temu omogoči dostop do pogodbe v prostorih poslovalnice.

Taxus, Aleksander Urbančič, s.p. v sistemu elektronskega trgovanja ne odgovarja za morebitno izgubo, ki jo povzroči prekinitev, sprememba, odstranitev ali nedostopnost storitev elektronskega trgovanja.

 

DEFINICIJE

Pogodba se sklepa med kupcem ter podjetjem:

Taxus, Aleksander Urbančič s.p.

Ulica miru 8, 1000 Ljubljana, Slovenija

Davčna številka: 83895647

Matična številka: 7099851000 

Transakcijski račun: 0317 11001403324

IBAN SI56 0317 1100 1403 324

SWIFT: SKBASI2X 

Ni zavezanec za DDV. 

 

NAKUPOVANJE

Spletna trgovina Vsi Zdravi (v nadaljevanju: trgovina) obiskovalcem internetnih strani omogoča nakupovanje knjig, prehranskih izdelkov, aparatov ter drugih izdelkov (v nadaljevanju: izdelki) Taxus, Aleksander Urbančič s.p. in drugih ponudnikov. Spletna trgovina svojo ponudbo dnevno oziroma tedensko dopolnjuje. 

Spletne strani trgovine so strani, ki so dostopne pod domeno www.vsi-zdravi.com, označene v vrhu strani z logotipom spletne strani. Postopek naročanja je podrobno opisan spodaj. 

 
POSTOPEK NAROČANJA

Potrošnik v spletni trgovini izbere želeni izdelek, tako da na strani predstavitve izdelka klikne gumb 'V KOŠARICO'. Na zaslonu se prikaže obvestilo 'IZDELEK JE BIL USPEŠNO DODAN V KOŠARICO', v katerem je naveden izbrani izdelek, njegova količina in končna cena morebitnega nakupa. Na tem obvestilu sta dva gumba. Če je potrošnik zadovoljen z vsebino košarice, klikne zeleno obarvan gumb 'NAPREJ NA BLAGAJNO', če pa želi dodati še kakšen izdelek iz ponudbe trgovine, klikne gumb 'NADALJUJ Z NAKUPOVANJEM'. Postopek ponavlja dokler ni izbral in v košarico uvrstil vse izdelke, ki jih želi kupiti.

Po kliku na gumb 'NAPREJ NA BLAGAJNO', se odpre okno 'POVZETEK KOŠARICE', v katerem je seznam vseh izbranih izdelkov, njihova količina in cena, ter skupni znesek nakupa. Tu lahko s klikom na gumb + (plus) in - (minus) kupec določi število kosov, ki bi jih rad naročil. Nižje na tem zaslonu je možnost izbire med hitrim nakupom in ustvarjanjem uporabniškega računa.

Če se potrošnik odloči za 'HITER NAKUP', se mu okno razširi v formular, v katerega mora vpisati svoje osebne podatke, kot so: e-poštni naslov, naziv, ime, priimek, rojstni datum, izbira možnosti naročila na naše e-novice, izbira možnosti prejemanja posebnih ponudb naših partnerjev, ter NASLOV ZA DOSTAVO, kjer je potrebno vpisati ime in priimek, podjetje (neobvezno), naslov, poštno številko, mesto, državo (Slovenija je predizbrana, možnost izbire druge države), ter številko mobilnega telefona. Potrošnik se lahko ob koncu obrazca odloči za drug naslov dostave, kar potrdi v okenčku pred izbiro. Ob tej izbiri se odpre nov obrazec, kamor potrošnik vpiše vse zahtevane podatke. Ob koncu klikne na gumb 'SHRANI'. Izpolnitev rubrik označenih z zvezdico je obvezna.

Stran se nato samodejno prestavi navzdol na izbiro načina dostave. Ko ga izbere, lahko vpiše še kakšno sporočilo in potrdi, da je prebral in se strinja s pravili in pogoji poslovanja.

Naslednji korak je izbira načina plačila, ki ponuja tri (3) možnosti. Kupec izbere tisto, ki mu najbolj ustreza. Plačilo po povzetju ni možno, zato ta možnost ni na izbiro.

Ko opravi kupec izbiro načina plačila se odpre nov zaslon 'POVZETEK PLAČILA', v katerem je navedena izbrana oblika plačila in skupni znesek naročila. 

Ostane le še klik na gumb POTRJUJEM NAROČILO in proces nakupa je končan. Trgovina na e-poštni naslov kupca pošlje obvestilo o uspešnem zaključku naročila.  


DOSTAVA

Del stroškov pakiranja in poštnine, ki jo plača kupec, znaša 2,35 EUR na pošiljko. Za naročila, ki presegajo znesek 50,00 EUR, je poštnina brezplačna. Ti pogoji veljajo le za dostavo po Sloveniji. Za dostavo izven Slovenije bomo izračunali dejanske stroške poštnine po ceniku Pošte Slovenije.

Taxus, Aleksander Urbančič s.p. bo naročeno blago odposlal praviloma v 5 (petih) dneh od prejema naročila. Navedeni rok začne teči pri prejemu naročila do 12. ure še isti dan, sicer pa prvi delovni dan po prejemu naročila. 

 

PLAČILNI POGOJI

Taxus, Aleksander Urbančič s.p. omogoča nakup blaga po predračunu, prek plačilnega servisa PayPal in z avansnim plačilom (položnica). 

Dokler kupnina ni poravnana v celoti, je blago last Taxus, Aleksander Urbančič s.p.. 

 

CENE 

Cene v spletni trgovini Vsi Zdravi so izražene v evrih (EUR). Vse navedene cene so brez DDV, ker Taxus, Aleksander Urbančič s.p. ni zavezanec za DDV. Taxus, Aleksander Urbančič s.p. jamči nakup po cenah, ki so veljale ob naročilu. 

Taxus, Aleksander Urbančič s.p. si pridržuje pravico do sprememb cen ter pravico do napake pri objavi cene.

 

REKLAMACIJE

Taxus, Aleksander Urbančič s.p. se zavezuje, da bo upošteval vse reklamacije, ki jih bo prejel pisno ali po elektronski pošti (info@vsi-zdravi.org) v 14-ih dneh po prejemu blaga.

Za takoimenovane skrite oziroma stvarne napake je v veljavi reklamacijski rok, ki ga predpisujejo veljavni pravilniki v Republiki Sloveniji. Gre za napako, pri kateri blago nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo (npr. zamešane strani v knjigi, prazne strani ipd.). Pri takšni napaki kupec lahko uveljavlja svoje pravice, če obvesti založbo v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Napako mora natančno opisati in založbi omogočiti, da stvar pregleda. Taxus, Aleksander Urbančič s.p. ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šestih mesecev od izročitve. V primeru pravilnega obvestila podjetja ima kupec pravico zahtevati, da se odpravi napaka na blagu ali da se vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali da se vrne plačani znesek. Ta pravica ugasne s potekom dveh let od dneva, ko je kupec o stvarni napaki obvestil založbo.

 

Blago, ki je predmet reklamacije, kupec vrne nepoškodovano in v nespremenjeni količini na naslov založbe s pripisom "reklamacija". Blago bomo zamenjali in odposlali najkasneje v sedmih dneh od prejema pošiljke. Taxus, Aleksander Urbančič s.p. si pridržuje pravice do presojanja upravičenosti reklamacije.

 

Če Taxus, Aleksander Urbančič s.p. nima nadomestnega izvoda reklamiranega blaga na zalogi, bo kupcu v celoti vrnil kupnino najkasneje v 10 dneh po prejemu reklamiranega blaga.

 

Taxus, Aleksander Urbančič s.p. lahko odstopi od izvedbe naročila v primerih, če naročenega blaga nima več na zalogi, če naročilo ni bilo izvedeno v skladu s Pravili in pogoji poslovanja v spletni trgovini Vsi Zdravi ali če ugotovi plačilno nezmožnost kupca.

 

VRAČILO BLAGA

Kupec ima pravico odstopiti od pogodbe o nakupu v 14 dneh od prejema blaga in sicer ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. To lahko stori z upoštevanjem spodnjih pogojev: 

- da o odstopu v roku 14-ih dni pisno s priporočeno poštno pošiljko obvesti Taxus, Aleksander Urbančič s.p. z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe, ali na uradnem obrazcu, ki ga najde tukaj.   

- in da vrne blago na naslov prodajalca v 14-ih dneh po pposlanem pisnem sporočilu o odstopu od pogodbe

Taxus, Aleksander Urbančič s.p. kupcu v 14 dneh po prejemu odstopne izjave povrne celotno kupnino, izvzemši stroške poštnine. 

 

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Kupec oziroma registrirani uporabnik spletne strani Vsi Zdravi dovoljuje, da Taxus, Aleksander Urbančič s.p. vzpostavi, vodi, vzdržuje in upravlja s pridobljenimi osebnimi podatki. Taxus, Aleksander Urbančič s.p. se zavezuje, da bo s podatki o kupcu ravnal v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS št. 59/99, 57/01) ter da bo vse podatke uporabljal izključno za lastno evidenco in jih v nobenem primeru ne bo posredoval tretji osebi. 

 

DRUGA DOLOČILA

Kupcu pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov. 

Vsi tu navedni pogoji in pravila so zavezujoči za kupca in Taxus, Aleksander Urbančič s.p.. Vse morebitne spore bosta stranki reševali sporazumno. V primeru, da sporazuma ni mogoče doseči, bo spor reševalo pristojno sodiŝče v Ljubljani. IZVENSODNO REŠEVANJE SPOROV

Taxus, Aleksander Urbančič, s.p. ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja sporov.

Kupec ima v takšnem primeru možnost uporabe storitve 'Spletno reševanje potrošniških sporov, ki jo najde na naslovu: 
https://https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

V primeru, da se med nakupom pojavijo težave, nas o tem prosimo nemudoma obvestite na elektronski naslov info@vsi-zdravi.org. 


Sprejemam

Ta stran uporablja piškotke, ki so nujni za brezhibno delovanje! S klikom na "Sprejemam" se strinjate z uporabo piškotkov.

Dostopnostvsem.com