PRAVILA IN POGOJI NAKUPOVANJA V SPLETNI TRGOVINI VSI ZDRAVI

Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom Pravila in pogoji sodelovanja v spletni trgovini Vsi Zdravi (v nadaljevanju: Pravila) ter se z njimi strinja. Pravila se lahko spremenijo brez vnaprejšnje napovedi, zato kupcem, ki se vračajo na spletne strani priporočamo, da jih pred vsakokratnim nakupom preberejo. 

Naročilo zavezuje Taxus in kupca ter ima značaj pogodbe. Naročilo skupaj z računom se hrani v prostorih založbe. Na pisno zahtevo kupca na naslov info@vsi-zdravi.org ali Taxus, Aleksander Urbančič s.p., Jakopičeva 9, 1000 Ljubljana, založba le-temu omogoči dostop do pogodbe v prostorih poslovalnice.

Taxus, Aleksander Urbančič, s.p. v sistemu elektronskega trgovanja ne odgovarja za morebitno izgubo, ki jo povzroči prekinitev, sprememba, odstranitev ali nedostopnost storitev elektronskega trgovanja.

 

DEFINICIJE

Pogodba se sklepa med kupcem ter podjetjem:

Taxus, Aleksander Urbančič s.p.

Jakopičeva 9, 1000 Ljubljana, Slovenija

Davčna številka: 83895647

Matična številka: 7099851000 

Transakcijski račun: 0317 11001403324

IBAN SI56 0317 1100 1403 324

SWIFT: SKBASI2X 

Ni zavezanec za DDV. 

 

NAKUPOVANJE

Spletna trgovina Vsi Zdravi (v nadaljevanju: trgovina) obiskovalcem internetnih strani omogoča nakupovanje knjig, prehranskih izdelkov, aparatov ter drugih izdelkov (v nadaljevanju: izdelki) Taxus, Aleksander Urbančič s.p. in drugih ponudnikov. Spletna trgovina svojo ponudbo dnevno oziroma tedensko dopolnjuje. 

 

Spletne strani trgovine so strani, ki so dostopne pod domeno www.vsi-zdravi.com, označene v vrhu strani z logotipom spletne strani. Postopek naročanja je podrobno opisan spodaj. 

 

DOSTAVA

Del stroškov pakiranja in poštnine, ki jo plača kupec, znaša 5,62 EUR na pošiljko. Ti pogoji veljajo le za dostavo po Sloveniji. Za dostavo izven Slovenije bomo izračunali dejanske stroške poštnine po ceniku Pošte Slovenije.

 

Taxus, Aleksander Urbančič s.p. bo naročeno blago odposlal praviloma v 5 (petih) dneh od prejema naročila. Navedeni rok začne teči pri prejemu naročila do 12. ure še isti dan, sicer pa prvi delovni dan po prejemu naročila. 

 

PLAČILNI POGOJI

Taxus, Aleksander Urbančič s.p. omogoča nakup blaga po predračunu, prek plačilnega servisa PayPal in v kratkem tudi s kreditnimi in debetnimi karticami prek slovenskih bank, v primeru prednaročniŝkih akcij pa z avansnim plačilom (položnica). 

Dokler kupnina ni poravnana v celoti, je blago last Taxus, Aleksander Urbančič s.p.. 

 

CENE 

Cene v spletni trgovini Vsi Zdravi so izražene v evrih (EUR). Vse navedene cene že vključujejo DDV (8,5% knjige in zvočne izdaje, prehranske artikle in zdravstvene pripomočke, 20% za drugo blago). Založba Louisa jamči nakup po cenah, ki so veljale ob naročilu. 

Založba Louisa si pridržuje pravico do sprememb cen ter pravico do napake pri objavi cene.

 

REKLAMACIJE

Taxus, Aleksander Urbančič s.p. se zavezuje, da bo upoštevaa vse reklamacije, ki jih bo prejel pisno ali po elektronski pošti (info@vsi-zdravi.org) v 15-ih dneh po prejemu blaga. Za takoimenovane skrite oziroma stvarne napake je v veljavi reklamacijski rok, ki ga predpisujejo veljavni pravilniki v Republiki Sloveniji. Gre za napako, pri kateri blago nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo (npr. zamešane strani v knjigi, prazne strani ipd.). Pri takšni napaki kupec lahko uveljavlja svoje pravice, če obvesti založbo v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Napako mora natančno opisati in založbi omogočiti, da stvar pregleda. Taxus, Aleksander Urbančič s.p. ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šestih mesecev od izročitve. V primeru pravilnega obvestila podjetja ima kupec pravico zahtevati, da se odpravi napaka na blagu ali da se vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali da se vrne plačani znesek. Ta pravica ugasne s potekom dveh let od dneva, ko je kupec o stvarni napaki obvestil založbo.

 

Blago, ki je predmet reklamacije, kupec vrne nepoškodovano in v nespremenjeni količini na naslov založbe s pripisom "reklamacija". Blago bomo zamenjali in odposlali najkasneje v sedmih dneh od prejema pošiljke. Taxus, Aleksander Urbančič s.p. si pridržuje pravice do presojanja upravičenosti reklamacije.

 

Če Taxus, Aleksander Urbančič s.p.nima nadomestnega izvoda reklamiranega blaga na zalogi, bo kupcu v celoti vrnila kupnino najkasneje v 10 dneh po prejemu reklamiranega blaga.

 

Taxus, Aleksander Urbančič s.p. lahko odstopi od izvedbe naročila v primerih, če naročenega blaga nima več na zalogi, če naročilo ni bilo izvedeno v skladu s Pravili in pogoji poslovanja v spletni trgovini Vsi Zdravi ali če ugotovi plačilno nezmožnost kupca.

 

VRAČILO BLAGA

Kupec ima pravico odstopiti od pogodbe o nakupu v 15 dneh od prejema blaga in sicer na enega od dveh načinov: 

- da vrne blago na založbo v 15-ih dneh po prejemu

- ali, da o odstopu v roku 15-ih dni pisno obvesti Taxus, Aleksander Urbančič s.p. ter v 15-ih dneh po oddaji tega obvestila na Taxus, Aleksander Urbančič s.p. vrne blago. 

Pogoj v obeh primerih je, da blago vrne na naslov založbe nepoškodovano in v nespremenjeni količini, v obliki, kot ga je prejel, ter v embalaži, v kateri je bila pošiljka poslana. V kolikor so ti pogoji izpolnjeni, Taxus, Aleksander Urbančič s.p. kupcu povrne celotno kupnino, izvzemši stroške poštnine. 

 

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Kupec oziroma registrirani uporabnik spletne strani Vsi Zdravi dovoljuje, da Taxus, Aleksander Urbančič s.p. vzpostavi, vodi, vzdržuje in upravlja s pridobljenimi osebnimi podatki. Taxus, Aleksander Urbančič s.p. se zavezuje, da bo s podatki o kupcu ravnal v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS št. 59/99, 57/01) ter da bo vse podatke uporabljal izključno za lastno evidenco in jih v nobenem primeru ne bo posredoval tretji osebi. 

 

DRUGA DOLOČILA

Kupcu pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov. 

 

Vsi tu navedni pogoji in pravila so zavezujoči za kupca in Taxus, Aleksander Urbančič s.p.. Vse morebitne spore bosta stranki reševali sporazumno. V primeru, da sporazuma ni mogoče doseči, bo spor reševalo pristojno sodiŝče v Ljubljani. 

 

V primeru, da se med nakupom pojavijo težave, nas o tem prosimo nemudoma obvestite na elektronski naslov info@vsi-zdravi.org. 


Sprejemam

Ta stran uporablja piškotke, ki so nujni za brezhibno delovanje! S klikom na "Sprejemam" se strinjate z uporabo piškotkov.