TEŽAVE NA DELOVNEM MESTU V OČEH PSIHOTERAPEVTA - POGLEDI IN PRAKSA RAZLIČNIH PRISTOPOV

Nov

Zbornik TEŽAVE NA DELOVNEM MESTU V OČEH PSIHOTERAPEVTA prinaša predstavitve različnih psihoterapevtskih šol, ki delujejo v Sloveniji, tokrat na temo mobinga in drugih težav na delovnem mestu

Format: 15 x 23 cm, 194 strani, mehka vezava.

Več podatkov

25,23 €

Zbornik »Težave na delovnem mestu v očeh psihoterapevta - pogledi in praksa različnih pristopov« je izšel ob istoimenskem strokovnem srečanju, ki je bil organiziran z namenom popularizacije psihoterapije in približevanja psihoterapevtske dejavnosti gospodarstvu in javni upravi v funkciji prispevanja k produktivnosti in gospodarski rasti v naši državi. To je uspelo z naklonjenostjo in s sodelovanjem petih psihoterapevtskih pristopov, ki delujejo v Sloveniji.

Psiho-socialne težave, ki jih čutijo zaposleni, neposredno vplivajo na kakovost dela in produktivnost zaposlenih ter s tem tudi na gospodarsko rast. To je tema, s katero se psihoterapevti različnih usmeritev pogosto ukvarjamo v svoji terapevtski praksi. Dnevno se srečujemo s klienti, ki svoje težave opredeljujejo kot težave na delovnem mestu ali pa druge težave, ki jih pestijo, pripisujejo dogajanjem in odnosom na delovnem mestu. Menimo, da bi kot dejavnost lahko bili bolj prepoznavni in si želimo, da bi bila širša javnost bolje informirana o možnostih iskanja odgovorov na vprašanja v zvezi odpravljanjem težav na delovnem mestu, ki jih kot psihoterapevti lahko ponudimo.


Psihoterapevtska dejavnost je resen potencialni partner na področju dela, ne le z nudenjem konkretne pomoči ljudem, ki so se že znašli v stiski, pač pa tudi s preventivnimi programi in izobraževanji, ki jih lahko ponudimo delovnim organizacijam z namenom preprečevanja psiho-socialnih težav zaposlenih.


O pogledih na težave na delovnem mestu ter o praktičnih pristopih na tem področju lahko berete v člankih priznanih psihoterapevtov, predstavnikov različnih smeri:
realitetne terapije, sistemske psihoterapije, transakcijske analize, kognitivno-vedenjske terapije in družinske relacijske terapije. Izvedeli boste tudi katere programe in izobraževanja ponujajo ter kako poteka v usposabljanje v okviru posameznih psihoterapevtskih pristopov.

Vsebina:

Realitetna terapija
Od stresa do ravnovesja na delovnem mestu
Pomen medosebnih odnosov na delovnem mestu
Enakovrednost in sodelovanje
Rabimo ne-gospodovalno vodenje
Predstavitev avtorjev
Izobraževanje iz realitetne terapije
Seminar: izzivi in pasti vodenja
Seminar: od stresa do ravnovesja na delovnem mestu
Seminar: Biti zdravnik in ostati zdrav ali Kako se učinkovito spopasti z izzivi poklica?

Sistemska psihoterapija
Sistemski pristop k težavam na delovnem mestu
Predstavitev avtorjev

Stiki in informacije za vključitev v izobraževanje iz sistemske psihoterapije

Kognitivno vedenjska terapija
Težave na delovnem mestu z vidika kognitivno vedenjske terapije
Predstavitev avtorice
Izobraževanje iz kognitivno vedenjske terapije

Transakcijska analiza
S čuječnostjo do globljega stika s seboj
Predstavitev avtorice
Izobraževanje iz transakcijske analize in integrativne psihoterapije 

Relacijska družinska terapija
Doprinos relacijske družinske terapije pri razumevanju in reševanju težav na delovnem mestu oz. povezanih z delovnim mestom
Predstavitev avtorja
Izobraževanje iz relacijske družinske terapije
Ponudba za podjetja in zaposlene

Sprejemam

Ta stran uporablja piškotke, ki so nujni za brezhibno delovanje! S klikom na "Sprejemam" se strinjate z uporabo piškotkov.

Dostopnostvsem.com