Zbirka 3 zbornikov ... V OČEH PSIHOTERAPEVTA - pogledi in praksa različnih pristopov

Nov

Komplet treh zbornikov ... V OČEH PSIHOTERAPEVTA prinaša predstavitve različnih psihoterapevtskih šol, ki delujejo v Sloveniji, na temo vzgoje in vzgojnih izzivov, partnerskih odnosov in težav na delovnem mestu.


Format: 15 x 23 cm, 308 strani, 276 strani in 194 strani; mehka vezava.

Več podatkov

Na zalogi

51,00 €

O pogledih na vzgojo in težave, ki spremljajo vzgojo in odraščanje in o praktičnih pristopih na tem področju, lahko berete v prispevkih priznanih slovenskih psihoterapevtov, predstavnikov realitetne terapije, sistemske psihoterapije, geštalt terapije, imago terapije, logoterapije, transakcijeske analize, integrativne psihoterapije (Petzold) ter zakonske in družinske terapije. Avtorji so predstavili le nekatere svoje poglede na vzgojo in različne možnosti iskanja pomoči za tiste, ki so je potrebni. Poleg naštetega so bralcu na voljo tudi informacije glede izbire najprimernejše psihoterapevtske pomoči in kako se vključiti v izobraževanje v okviru posameznih psihoterapevtskih pristopov.

Partnerski odnos je tema s katero se psihoterapevti različnih usmeritev pogosto ukvarjajo v svoji terapevtski praksi. Dnevno se srečujejo s klienti, ki svoje težave opredeljujejo kot težave v partnerskem odnosu ali pa druge težave, ki jih pestijo, pripisujejo težavam v partnerskem odnosu oz. med terapijo odkrijejo povezavo. Partnerskem odnosu se posvečajo tudi kot avtorji člankov, knjig, voditelji različnih seminarjev, delavnic in predavanj z namenom razvoja kakovosti sožitja, preprečevanja težav in nudenja pomoči. Želijo si, da bi širša javnost bila še bolje informirana o možnostih iskanja odgovorov na vprašanja v zvezi odpravljanjem težav v partnerskem odnosu, ki jih psihoterapevti lahko ponudijo. O šibki informiranosti širše javnosti priča čedalje bolj razširjena uporaba antidepresivov, katero s psihoterapijo lahko znižamo ali celo preprečimo.

Psiho-socialne težave, ki jih čutijo zaposleni, neposredno vplivajo na kakovost dela in produktivnost zaposlenih ter s tem tudi na gospodarsko rast. To je tema, s katero se psihoterapevti različnih usmeritev pogosto ukvarjajo v svoji terapevtski praksi. Dnevno se srečujejo s klienti, ki svoje težave opredeljujejo kot težave na delovnem mestu ali pa druge težave, ki jih pestijo, pripisujejo dogajanjem in odnosom na delovnem mestu. Menijo, da bi kot dejavnost lahko bili bolj prepoznavni in si želijo, da bi bila širša javnost bolje informirana o možnostih iskanja odgovorov na vprašanja v zvezi odpravljanjem težav na delovnem mestu, ki jih psihoterapevti lahko ponudijo.

Sprejemam

Ta stran uporablja piškotke, ki so nujni za brezhibno delovanje! S klikom na "Sprejemam" se strinjate z uporabo piškotkov.

Dostopnostvsem.com