Duševno zdravje - problem javnega zdravja

Nov

dr. William Glasser

Duševno zdravje - problem javnega zdravja

Nova vloga svetovalcev in psihoterapevtov

 

Format: 21,5 x 14 cm, 32 strani, broširano

Več podatkov

Dobavljivo

5,05 €

Duševno zdravje - problem javnega zdravja, Nova vloga svetovalcev in psihoterapevtov je knjižica, ki na novo definira problema javnega zdravja in odgovornosti tako posameznika kot tudi celotne družbe. Razgalja dobičkonosnost sodobne medicine in psihiatrije, ki jemlje posamezniku pravico in odgovornost za duševno zdravje in vsiljuje svoje poglede in monopole, vse z namenom ustvarjanja dobičkov tako medicinskih ustanov kot seveda farmacije.

 

Kaj nam sporoča dr. Glasser v svojem predgovoru?

 

Sem psihiater. Pred leti sem razvil realitetno terapijo, ki je danes znana po vsem svetu. Pozneje sem dodal teorijo izbire in z njo razložil, zakaj ima tako veliko ljudi težave v odnosih z drugimi. Vemo, da polovica zakonskih zvez razpade, da v številnih šolah otroci ne marajo svojih učiteljev, da je starševstvo ena od najtežjih nalog. Teorija izbire daje na ta vprašanja odgovore, ki jih sicer redko najdemo.

 

V tej brošuri sem razložil svoje novejše prizadevanje in opredelil izraz duševno zdravje popolnoma drugače, kot je bil uveljavljen več kot sto let. Psihiatri, klinični psihologi, socialni delavci in svetovalci so, tako rečemo, strokovnjaki za duševno zdravje, toda le nekaj med njimi definira, opiše ali razloži, kaj dejansko je duševno zdravje. Če vprašate te strokovnjake, kaj je tisto, kar počnejo, vam bodo pojasnili, da uporabljajo DSM-IV za diagnosticiranje duševne bolezni ali možganske motnje.

 

V skladu s tem skoraj vsi psihiatri trdijo, da zdravijo možganske okvare z zdravili, in poudarjajo, da si ljudje, ki jih srečujejo, kakor tudi njihove družine, ne morejo nikakor pomagati. Drugi strokovnjaki, ki prakticirajo psihoterapijo ali svetovanje, pa dosegajo primerljive rezultate brez zdravil. Tako jaz kot ljudje, ki delajo z menoj na inštitutu William Glasser, delujemo na podlagi načela, da je duševno zdravje popolnoma ločena entiteta od duševne bolezni. Ko boste prebrali to brošuro, boste razumeli, zakaj ima naslov Duševno zdravje -problem javnega zdravja, in kako vam lahko koristi pri pomoči ljudem, da bi izboljšali kakovost svojega življenja.

Sprejemam

Ta stran uporablja piškotke, ki so nujni za brezhibno delovanje! S klikom na "Sprejemam" se strinjate z uporabo piškotkov.

Dostopnostvsem.com