Prebavni encimi Essential Digestive Plus™

Prebavni encimi Essential Digestive Plus™

Nov

Nova izboljšana formula za še boljšo presnovo glutena

Essential Digestive Plus™ pomaga spodbujati:

  • zdravo presnovo z dopolnilnimi encimi

  • zdravo razmnoževanje bifidobacterium z inulinom

  • absorpcijo in tvorbo esencialnih vitaminov in mineralov

  • olajšanje alergij na hrano in slabe prebave

  • z dodano peptidazo in proteazo za presnovo glutena

Več podatkov

Na zalogi

31,95 €

Z nakupom tega izdelka lahko zberete do 3 točk zvestobe. Vaša košarica bo dobila skupaj 3 točke ki se jih lahko zamenja za kupon v vrednosti 0,60 €.

Essential Digestive Plus je profesionalna encimska formula za pomoč pri presnovi.

Encime tvori organizem, da pomagajo pri popolni razgradnji živil za pravilno absorpcijo. Da bi pravilno prebavili hrano, še posebej kuhano hrano, telo v ustih med žvečenjem hrane najprej izloča ptialin. Želodec nato izloča klorovodikovo kislino in pepsin za nadaljnjo razgradnjo zaužite hrane. Delno prebavljena hrana nato potuje v tanko črevo, kjer se prebavlja več ur. Ob prihodu hrane v tanko črevo trebušna slinavka izloči tri glavne prebavne encime: proteazo za presnovo beljakovin; lipazo za presnovo maščob in amilazo za presnovo ogljikovih hidratov.

Essential Digestive Plus vsebuje Fruta-Fit® IQ inulin. Za te naravne polisaharide in prebiotike je znano, da podpirajo nastanek in delovanje uravnotežene črevesne flore. To jim uspeva s selektivnim spodbujanjem razmnoževanja Bifidobakterium, ki pomagajo pri presnovi in absorpciji esencialnih mineralov in sintezi ključnih vitaminov.

Zdaj z dodano peptidazo in proteazo za okrepljeno presnovo glutena, saj je najhitrejši način razgradnje glutena razcepljanje peptidnih vezi tako zunaj kot znotraj.

Sestavine Essential Digestive Plus™

Kaj je Fruta-Fit® IQ inulin?

Inulini so skupina naravnih polisaharidov, ki nastajajo v mnogih rastlinah, industrijsko pa jih največkrat pridobivajo iz cikorije. Inulini spadajo v skupino prehranskih vlaknin znanih kot fruktani.

Fruta-Fit® IQ inulin je prebiotik, topna prehranska vlaknina. Je brezbarvna in nevtralnega okusa, zaradi česar se lahko koristi kot vlakninski dodatek v mnogih živilih, ne da bi vplivala na videz ali okus.

Inulin se v želodcu ne prebavlja ali absorbira. Nespremenjen doseže debelo črevo, kjer lahko bakterije uporabijo ta prebiotik za svoje razmnoževanje in rast. Ti prebiotiki podpirajo rast posebne vrste bakterij, ki pomagajo urejati izločanje in splošno zdravje. Sestavine inulina prav tako zmanjšujejo sposobnost telesa za tvorbo določenih oblik maščob. Na splošno te sestavine uporabljajo naturopati pri težavah z visokim holesterolom in trigliceridi. Fruta-Fit® IQ inulin lahko koristi pri teh težavah kot sestavni del terapevtskega programa, kot tudi kot pomoč pri shujševalnih programih, proti zaprtju, in kot dodatek jedem za izboljšanje okusa.

Kaj je Proteaza SP Blend?

Proteaza je odgovorna za prebavljanje beljakovin v zaužiti hrani, pri čemer gre za verjetno eno najtežje prebavljivih snovi. Zaradi tega velja proteaza za enega najpomembnejših encimov, kar jih imamo. Če je prebavni proces nepopoln, lahko neprebavljene beljakovine končajo v našem krvožilju, kot tudi v drugih predelih našega telesa.

Ko jemljemo večje količine proteaze, nam ta lahko pomaga očiščevati naše telo vseh neželenih beljakovin iz našega krvožilja. To nam pomaga očistiti naš krvni obtok ter povrne našo energijo in ravnovesje.

Proteaza SP je mešanica bakterijskih in glivičnih proteaz, ki so optimizirane za kar najučinkovitejšo razgradnjo beljakovin.


Kaj sta proteaza 3 in peptidaza?

Proteaza, znana tudi kot peptidaza ali proteinaza, je encim, ki omogoča proteolizo, to je, prične beljakovinski katabolizem s hidrolizo peptidnih vezi, ki povezujejo amino kisline skupaj v polipeptidni verigi, ki tvori beljakovino.

Proteazo uporabljajo v medicini.. Področje raziskovanja proteaze je velikansko. Po letu 2004 so vsako leto objavili več kot 8.000 razprav. Proteaze so v glavnem znane po svojem prebavnem delovanju. In vendar igrajo lahko določene proteaze vlogo pri uravnavanju rasti in razvoja različnih celic in tkiv. Za proteaze velja, da pomagajo nadzorovati določene mehanizme v procesih nastajanja strdkov, vnetij in zdravljenja.

Proteaza 3 je endopeptidaza (alkalna proteaza) iz družine serinskih proteaz. V človeških nevtrofilih proteinaza 3 (proteaza 3) prispeva k proteolitični tvorbi antimikrobnih peptidov, cepi antigene (beljakovine) v tkivih, s čemer omogoča primarnim protitelesom prepoznati in vezati epitope (deli antigenov, ki jih prepoznava imunski sistem).


Kaj je amilaza?

Amilaza je prebavni encim, ki deluje na škrob v hrani, in sicer ga razgrajuje na manjše molekule ogljikovih hidratov. Ker pomaga telesu pri prebavljanju in izločanju odmrlih belih krvničk, nam optimalna dejavnost amilaze pomaga izogibati se degenerativnim obolenjem. Ob odsotnosti ustrezne dejavnosti amilaze občutimo prekomerno vzdraženost. Nizka raven amilaze velja za dejavnik mnogih različnih obolenj, kot so diabetes tipa 2, povišan krvni sladkor, hipoglikemija, želja po sladkorju in ogljikovih hidratih ter mnoge oblike občutljivosti na hrano.

Zdravstvene koristi amilaze vključujejo podporo mnogim drugim encimom pri zagotavljanju njihove koristi v procesu prebave in zdravja imunskega sistema, umirjanje imunskega odziva, zagotavljanje odpornosti na otekanje in rdenje, zaviranje metastaziranja celic in zmanjševanje učinkov staranja.


Kaj je alfa galaktosidaza?

Alfa galaktosidaza je encim, ki ga pridobivamo iz glive Aspergillus niger. Encim deluje v prebavnem traktu in sicer razgrajuje kompleksne in razvejane sladkorje (polisaharidi in oligosaharidi) v živilih, kot so stročnice (fižoli in arašidi) in križnice (cvetača, brokoli, zelje, brstični ohrovt, ipd.).

Encim razgrajuje sestavljene sladkorje v enostavne sladkorje, s čemer naredi ta živila lažje prebavljiva, obenem pa zmanjšuje nastanek črevesnih vetrov. Uporaba encima alfa-galaktosidaze lahko pomaga pri zdravljenju tako preobčutljivosti na kompleksne ogljikove hidrate ali prisotnosti rednih črevesnih vetrov.


Kaj je glukoamilaza?

Glukoamilaza, znana tudi kot amiloglukosidaza, je encimski pripravek, ki razgrajuje škrob v glukozo z ločevanjem glukoznih enot iz ne-reduciranega konca polisaharidne verige. Odstrani proste molekule glukoze iz kompleksnih verig, ki tvorijo škrob ali iz enostavnejšega sladkorja, maltoze.

Glukoza, ki se loči od kompleksne verige, se uporabi kot vir energije za telo, saj se lažje absorbira in izkoristi. To pomaga razbremeniti proces prebave, s čemer potencialno omili mnoge običajne težave, kot so občutek polnosti, brezvoljnost, napihnjenost, vetrovi in driska.


Kaj je laktaza?

Laktaza je encim, ki hidrolizita mlečni sladkor (laktozo) v sestavne dele, torej glukozo in galaktozo, in pomaga pri prebavljanju mlečnih izdelkov, kot so sladoled, mleko in siri.

Za encim laktazo so ugotovili, da pomaga pri prebavnih težavah in preobčutljivosti na laktozo. Tako jo lahko uporabljamo za zmanjšanje črevesnih vetrov in napihnjenosti ter tudi drugih prebavnih motenj, kot je denimo kronična driska ali trebušni krči.


Kaj je celulaza?

Celulazo naravno proizvajajo različne simbiotične glive, protozoje in bakterije, ki so sposobne katalizirati celulozo (razgraditi celulozo, ogljikov hidrat, ki sestavlja največji del zunanje celične strukture žilnih rastlin).

Encim celulaza pomaga pri hidrolizi celuloze v energetsko bogati krvni sladkor, ki prispeva k ohranjanju ravni krvnega sladkorja. Poleg tega pomaga ohranjati optimalne ravni holesterola v krvi, koristi celičnim membranam pri obrambi pred prostimi radikali, strupenimi kemikalijami in drugem, kar jim lahko škoduje.

Poleg teh koristnih učinkov celulozni encimi preprečujejo nastanek celuloznega biofilma, ki ga proizvajajo razne vrste patogenov ter pri razgradnji polisaharidov v mikrobnih biofilmih.


Kaj je invertaza?

Invertaza, znana tudi kot beta-fruktofuranosidaza, je encim, ki katalizira hidrolizo (razgradnjo) sukroze (navadnega sladkorja) v sestavne dele, torej v glukozo in fruktozo. Večinoma jo pridobivajo s pomočjo dobrodejnih bakterij Saccharomyces cerevisiae (kvas), nato jo prečistijo za samostojno rabo ali kot del multi-encimske formule.

Če jo kombiniramo z drugimi ogljikovimi hidrati, je znano da izboljša splošno prebavljanje škroba, sladkorja in drugih ogljikovih hidratov. Invertazina sposobnost razdiranja vezi med fruktozo in glukozo je razlog zakaj je ključni del prebavljanja kompleksnih sladkorjev v krvni sladkor (glukozo), ki ga telo uporablja kot vir pripravljenega goriva.


Kaj je pektinaza?

Pektinaza je encim, ki razgrajuje pektin, polisaharid, ki ga najdemo celičnih stenah rastlin. Imenovani tudi pektični encimi zajemajo še pektoliazo, pektocim in poligalakturonazo.

Splošno prisotna v mnogih vrstah sadja, kot denimo v bananah in jabolkih, igra pektinaza pomembno vlogo ne le pri prebavnih procesih, ampak je pomembna tudi za splošno dobro počutje in dobrobit. Pomaga spodbujati razmnoževanje in rast dobrodejnih črevesnih bakterij, izboljšuje prebavljanje rastlinske hrane in uravnoveša njihovo prehransko in prebiotično vrednost.


Kaj je lipaza?

Lipaza je esencialni encim, ki je odgovoren za razgradnjo (hidrolizo) maščob (lipidov) v osnovnejše komponente, ki se zlahka absorbirajo skozi črevesne stene.

Ta proces se vrši, ko deluje lipaza kot katalizator v procesu hidrolize, v katerem se trdne maščobe in olja razgrajujejo na njihove komponente, torej monogliceride, digliceride, glicerol in proste maščobne kisline.

Reference

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24751506
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24621069
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24583611


SesSestavine

Sprejemam

Ta stran uporablja piškotke, ki so nujni za brezhibno delovanje! S klikom na "Sprejemam" se strinjate z uporabo piškotkov.