Nascent Iodine 30 ml - 2% jakost

Nov

Nascent Iodine podpira:
  • normalno delovanje ščitnice
  • izboljšane odzive imunskega sistema
  • krepitev splošnih energetskih ravni
  • razstrupljanje
  • presnovne procese
  • in še veliko, veliko več, kot del vaše vsakodnevne prehrane

Več podatkov

35,95 €

Z nakupom tega izdelka lahko zberete do 3 točk zvestobe. Vaša košarica bo dobila skupaj 3 točke ki se jih lahko zamenja za kupon v vrednosti 0,60 €.

Tradicionalno je bil pomen joda za biološko delovanje telesa omejen na vlogo joda pri potrebah žleze ščitnice. Še posebej zaradi tvorbe hormonov T3 in T4 in uravnavanje presnove.

A z vse boljšim poznavanjem in razumevanjem tega hranila smo začenjali razumeti tudi, da vloga joda v telesu daleč presega naša pričakovanja, saj ni le nujen za naše splošno zdravje, ampak tudi ključna komponenta procesa razstrupljanja organizma.

NASCENT IODINE = ATOMARNI JOD
Gre za biokemično konzumni jod v atomski in ne molekularni obliki. Je izjemno biodostopna, čista energizirana atomska oblika jodovega dopolnila. Je tudi paramagnetičen, kar pomeni, da so lahko jodovi atomi elektromagnetno nabiti. To “nabito” stanje ohranja atom, dokler ga ne razredčimo v vodi in zaužijemo, kjer se nato njegova energija počasi sprošča kakšne 2 do 3 ure. V tem času organizem prepoznava nascentni jod kot obliko, ki jo izloča ščitnica in se zato zlahka absorbira tudi drugod po telesu. Kot je bilo že povedano, je ta oblika joda nekaj posebnega in znanstveno potrjeno prinaša vrsto koristi, ki jih druge oblike joda ne morejo. Nascentni jod velja danes za najbolj biodostopno obliko joda sploh!

NASCENTNI JOD je edinstvena, idealna oblika joda, ki se hitro absorbira in izkoristi v telesu, če ga zaužijemo v obliki prehranskega dopolnila. Prinaša celo vrsto koristi, ne zgolj podporo delovanju ščitnice, ampak tudi uravnava presnovo, zagotavlja dodatno energijo (ob pomanjkanju joda), podpira in krepi razstrupljevalne mehanizme in procese telesa, krepi delovanje imunskega sistema, premaguje okužbe (naravni antiseptik) in še nešteto drugih zdravilnih učinkov. Zaradi njegovih antiseptičnih sposobnosti ga lahko uporabimo tudi za učinkovito čiščenje pitne vode. Ena kapljica zagotavlja 400 mikrogramov atomarnega joda raztopljenega v ekološkem žitnem alkoholu.

Zaradi dejstva, da jod podpira delovanje ščitnice (in je zanjo tudi nujno potreben), vnos ustreznih količin joda pomaga telesu tvoriti ustrezne ravni energije, ki so potrebni za presnovne procese. Zanimivo je tudi dejstvo, da najdemo kar 25% ionov jodida v človeškem telesu v žlezi ščitnici.

Ocenjujejo, da več kot 90% zahodnjakom joda primanjkuje. Za to pomanjkanje je več razlogov. Pomembni dejavniki vključujejo prehrano, v kateri ni dovolj morskih rib in morske zelenjave (npr. morske alge), veliki vnosi broma (ki ga dodajajo kruhu in pecivu), vegetarijanski ali veganski prehrani, kar ne zagotavlja optimalnih ravni joda. Nadalje, znano je, da toksični halogeni, vključno s klorom, fluorom (npr. fluor v zobni pasti) in bromom (npr. v kruhu in pekatetah), tekmujejo za absorpcijo v telesu z jodom, kar posledično povzroča pomanjkanje joda. Le-to lahko vodi v pojav mnogih nevarnih bolezenskih stanj s celo vrsto simptomov, saj je celotno telo, torej tudi organski sistemi, odvisno od joda, zaradi njegove ključne vloge pri proizvodnji energije, zdravi presnovi ter celotnem vplivu na zdravje. Nascentni jod pomaga pri hitrem in lahkotnem prehodu od pomanjkanja joda do zagotovitve optimalnih ravni.

JOD OMOGOČA RAZSTRUPLJANJE
Procesi razstrupljanja, ki so odvisni od joda, zajemajo razstrupljanje težkih kovin in industrijskih kemikalij, ki lahko tekmujejo z jodom za absorpcijo v receptorje žleze ščitnice in drugod po telesu. Na primer, dodajanje strupenega klora in fluora vodi iz vodovoda, ter broma (za katerega je znano, da povzroča golšavost, torej je goitrogen) živilom med predelavo, kot tudi razširjenost drugih goitrogenov (perklorat, tiocianat) v okolju (in v prehranski verigi), prispeva k vse prej kot idealnem vnosu joda pri posameznikih, ki so jim izpostavljeni (to pa smo praktično vsi) in posledično pomanjkanje joda. Takšno pomanjkanje joda lahko prispeva k razvoju mnogih (pogosto na videz nepovezanih) zdravstvenih težav in stanj.

Dr. David Brownstein v svoji knjigi Jod: zakaj ga potrebujete in zakaj brez njega ne morete živeti (2008) navaja, da je optimalen vnos joda najboljši ukrep za razstrupljanje od toksičnih halogenov in vzpostavlja neposredno povezavo med preobremenjenostjo s temi toksičnimi halogeni in rakom, še posebej rakom dojk in prostate. Znano je, da določeni organi, vključno z žlezo ščitnico, mlečnimi žlezami in prostato potrebujejo (in hranijo) največjo količino joda. Kombinacija preobremenjenosti s toksičnimi halogeni, ki tekmujejo z jodom v telesu, in vse manjša razpoložljivost joda samega, prispeva k scenariju, v katerem naš organizem nima na voljo dovolj resursov za optimiranje zdravja teh organov in tkiv in na drugi strani razstrupljanje od toksičnih halogenov, ki ta problem še dodatno poslabšujejo. Halogeni ne le tekmujejo z jodom za absorpcijo, ampak predstavljajo tudi veliko toksično obremenitev za organizem. Okolje je preobremenjeno s strupenimi halogeni (v zraku, vodi, v živilih). Glede na to, da se je halogenom praktično nemogoče izogniti, je uživanje nascentnega joda za vspostavitev in ohranjanje optimalnih ravni joda v telesu praktično edina pot, in sicer pot, s katero lahko blažimo ali povsem preprečimo zdravstvene zaplete, ki jih povzroča pomanjkanje joda ali prevelika izpostavljenost kemikalijam, ki tekmujejo z jodom za absorpcijo v našem telesu. 

Joda je v živilih vse manj deloma zaradi tega, ker ga primanjkuje v zemlji, kar je posledica sodobnih, industrijskih kmetijskih praks. V mnogih predelih sveta je vsebnost joda v zemlji že po naravi zelo nizka. Zato je bilo pomanjkanje joda dolgo časa problem svetovnih razsežnosti. Medtem ko določeno vrsto joda še vedno dodajajo namizni soli, ta oblika joda ni tista, ki bi bila prav zelo biodostopna. Ne le da je jod v obdelani jodirani soli težko asimilirati, ampak ta sol tudi ni najbolj želena oblika natrijevega klorida. Neobdelana morska sol in himalajska sol nistadenaturirani s segrevanjem in vsebujeta celotni spekter narvno prisotnih mineralov, in za razliko od namizne soli tudi nista beljeni z strupenimi kemikalijami. To bi že moralo zadostovati za spoznanje, da sol ni najboljši način zagotavljanja joda našemu telesu. To je res, zato ker je predelana namiszna sol obogatena z jodom vse prej kot zdrava, in ker nepredelana sol praviloma vsebuje izjemno nizke ravni naravno prisotnega joda. Nascentni jod je izjemno biodostopna, varna oblika joda, ki je neprimerljivo superiorna jodu, ki ga vsebuje jodirana namizna sol. Poleg tega nam zagotavlja veliko večjo količino joda od naravne, neobdelane morske soli.

Nascentni jod je poleg tega popolnoma drugačna oblika od tipične oblike, ki se uporablja kot razkužilo, ali od jodovega triklorida (ki naj bi bil atomiziran), ali tistega, ki se dodaja kalijevemu jodidu, da bi bil topen v vodi.

Morske alge, morski sadeži, zelena zelenjava in sončnično seme so dobri viri joda, vendar s prenizko vsebnostjo, da bi lahko optimalno nahranila žlezo ščitnico in posledično trdno ravnovesje našega organizma. Viri iz morskih alg poleg tega vsebujejo visoke ravni arzena.


Nascent Iodine 30 ml

Sprejemam

Ta stran uporablja piškotke, ki so nujni za brezhibno delovanje! S klikom na "Sprejemam" se strinjate z uporabo piškotkov.