Curcumin X4000

CurcuminX4000™

Nov

 180 vegeteranskih kapsul

  • pomaga umirjati vnetja in zmanjševati oksidacijski stres,

  • pomaga ohranjati zdravje jeter in spodbuja izločanje prebavnih sokov

  • prinaša naravne proti-vnetne učinke,

  • pomaga prebavnemu sistemu, jetrom in žolčniku,

  • krepi zdravje sklepov, jih ščiti in ohranja njihovo gibljivost,

  • pomaga pri prebavljanju maščob

  • varuje celice

Več podatkov

Na zalogi

37,95 €

Z nakupom tega izdelka lahko zberete do 3 točk zvestobe. Vaša košarica bo dobila skupaj 3 točke ki se jih lahko zamenja za kupon v vrednosti 0,60 €.

Kurkumin je zdravilna spojina, ki bi jo v takšni ali drugačni obliki moral dnevno jemati vsak. Njegove antioksidantne in protivnetne koristi so preveč očitne, da bi jih lahko prezrli. Kurkuma, rumena korenika, iz katere ga pridobivamo, ima dolgo zgodovino uporabe v kulinariki in zdravilstvu.

Kurkumin je aktivna sestavina kurkume, živo rumene azijske začimbe in domačega zdravila, ki ga dokumentirano že več kot 2000 let koristijo za zdravljenje, kot začimbo in prehransko barvilo.

Zeliščno učinkovino kurkumin lahko po mehanizmu delovanja označimo kot naravni COX-2 zaviralec (COX-2 je vnetni encim). Zaviralci te vrste so sposobni odpravljati običajna vsakodnevna vnetja, ki so posledica delovanja cele vrste dejavnikov načina življenja.

Kurkumin zagotavlja tudi dobro dokumentirane lastnosti, ki jih lahko primerjamo z dopolnilnima vitaminom C in E in njuno antioksidantno sposobnostjo proti prostim radikalom.

Raziskave nakazujejo, da ti dve pomembni sposobnosti kurkumina, če ga redno koristimo kot prehransko dopolnilo, podpirata zdravje prebavil, še posebej jeter, žolčnika, protivnetne procese in zdravje ter gibljivost sklepov.

Kurkuma je odlična kot začimba, poleg tega pa uporabna kot prehransko dopolnilo. Ob zaužitju kurkumina v njegovi naravni obliki ta reagira z različnimi biološkimi spojinami v telesu. Molekularna zgradba je tista, ki zagotavlja tako velike koristi za človeški organizem, je pa obenem tudi razlog zakaj se tako težko absorbira v krvni obtok. Najsi ga uživamo v obliki dopolnila ali kot živila se običajni kurkumin na splošno silno slabo absorbira.

V sodelovanju s podjetjem Indena S.p.A., vodilnim v svetu na področju tehnologije rastlinskih izvlečkov, smo našli odgovor na vprašanje, kako zagotoviti boljšo absorpcijo kurkumina – odgovor se glasi: fitosomska tehnologija. Znanstvenikom je uspelo najti način kako priklopiti kurkumin na fosfatidilholin. Rezultat je Meriva Curcumin Phytosome, izvleček kurkumina, ki se izjemno dobro absorbira. Meriva® je močno bio-dostopen kurkumin, ki predstavlja preboj na področju absorpcije.

Sestavine
Sprejemam

Ta stran uporablja piškotke, ki so nujni za brezhibno delovanje! S klikom na "Sprejemam" se strinjate z uporabo piškotkov.