TEORIJA NADZORA - Kako vzpostaviti učinkovit nadzor nad svojim življenjem?

Nov

dr. William Glasser

TEORIJA NADZORA - KAKO VZPOSTAVITI UČINKOVIT NADZOR NAD SVOJIM ŽIVLJENJEM

 

Format 23 x 16 cm, 290 strani, mehka vezava.

Več podatkov

Dobavljivo

25,23 €

z DDV

IZJEMNO!


Na voljo je že tretja izdaja te izjemno popularne knjige znamenitega ameriškega psihiatra dr. Williama Glasserja, ki je prvič izšla v slovenščini daljnega leta 1994.

Nepoznavalec bi se verjetno lahko vprašal, ali je z leti ta knjiga kaj izgubila na svoji sporočilnosti, ali jo je torej 'povozil čas'.

Nikakor, ali celo daleč od tega. Iz leta v leto postaja aktualnejša in bolj potrebna prav vsakomur izmed nas, ne le tistim, ki se s temi vprašanji ukvarjajo profesionalo, ampak vsakomur, ki se trudi ohraniti trezno glavo v teh težkih časih krize in družbenega razkroja. 

Pretežni del knjige se ukvarja z vedenji, ki jih izbiramo, ko si prizadevamo nadzirati svoje življenje. Vse vedenje je sestavljeno iz štirih komponent: iz naših ravnanj, misli, čustev in fiziologije. To, kar delamo in to, kar mislimo, vedno opisujemo z glagoli, kot sta denimo teči in meditirati, čustva pa opisujemo s pridevniki, kot je na primer depresiven, ali s samostalniki, kot depresija.

 

Ko se nam možak, ki je ravno izgubil dobro službo, pritožuje, da je depresiven, ali ko njegovi prijatelji rečejo, da trpi za depresijo, se nam to zdi povsem običajno. V tej knjigi pa nameravam razložiti, da gre za vedenje, ki si ga je izbral sam, in sicer za spopad z dejstvom, da je izgubil službo.

 

Knjigo "Teorija nadzora" boste prebrali verjetno na mah. Kot da ne gre za strokovno knjigo, niti za vprašanja iz vsakdanjega življenja, ampak za napete zgodbe kakega spretnega opisovalca človeških dogodivščin. Avtor knjige, dr. William Glasser, ameriški psihiater in svetovalec ljudem v stiskah, zna zapletene vzroke človeških stisk in še bolj zapleteno reševanje teh stisk prikazati v zanimivem, vsakomur razumljivem jeziku. Zato ni čudno, da je njegova druga knjiga Realitetna terapija doživela prodajni rekord med strokovnimi knjigami s področja psihiatrije, svetovanja oz. psihoterapije. Njegova spoznanja opisana v več kot dvajsetih knjigah danes koristno uporabljajo ne le svetovalci in psihoterapevti na področju psihiatrije in klinične psihologije, temveč tudi učitelji, vzgojitelji, socialni delavci, zdravniki, medicinske sestre, ravnatelji, managerji, duhovniki in drugi na zelo različnih področjih dela in delovanja.

 

Gre za prvo polovico iz sklopa knjig Teorija nadzora/Teorija izbire dr. Williama Glasserja, ameriškega psihologa, psihiatra in utemeljitelja Realitetne terapije.

Za celovito spoznavanje temeljnega dela dr. Williama Glasserja je nujno prebrati obe knjigi kompleta Teorija nadzora/Teorija izbire, saj si lahko le tako zagotovimo popoln vpogled v to teorijo osebne svobode.
komplet__william_glasser.png
Komplet knjig
Teorija nadzora - Kako vzpostaviti učinkoviti nadzor nad svojim življenjem
in
Teorija izbire - Nova psihologija osebne svobode

lahko naročite tukaj.

Sprejemam

Ta stran uporablja piškotke, ki so nujni za brezhibno delovanje! S klikom na "Sprejemam" se strinjate z uporabo piškotkov.

Dostopnostvsem.com