Enominutni vodja

Nov

Dr. Kenneth Blanchard, dr. Spencer Johnson

ENOMINUTNI VODJA

Format: 14 x 21,5 cm, 125 strani, trda vezava

Več podatkov

Dobavljivo

25,23 €

z DDV

Verjetno največja svetovna uspešnica vseh časov s področja vodenja, natančneje vodenja sodelavcev. Gre za izjemno prijazno napisano knjigo, ki razkriva tri ključne minute, ki so ključne pri uspešnem vodenju ljudi, najsi bodo to podrejeni ali pa naši otroci. Knjigo so prevedli v več kot 30 jezikov in prodali več kot 50 milijonih izvodov.

 

In zakaj takšna popularnost. Za to je vsekakor več razlogov. Prvič. Knjiga je izjemno strokovno dosledna, vendar to strokovnost oz. teoretično podlago izjemno prebrisano vtke v samo zgodbo. Drugič. Knjiga je zelo kratka, kar jo odločno ločuje od konkurenčnih priročnikov. In tretjič, vsebina in nauki so predstavljeni na bralcu izjemno prijazen način, tako da ga kar potegne, da bi v knjigi opisane pristope čim prej uporabil in preskusil pri svojih odnosih z ljudmi na delovnem mestu, družbi in nenazadnje doma pri svojih zakonskih partnerjih in otrocih.

 

Uvod

V tej kratki zgodbi predstavljava velik del spoznanj, do katerih sva prišla s študijem medicine in raznih psiholoških smeri, o tem kako ljudje najbolje sodelujejo z drugimi. Z "najboljšim" imava v mislih, kako ustvarjajo dragocene rezultate, so ob tem zadovoljni sami s seboj, s svojo organizacijo in z ljudmi, s katerimi delajo.

Alegorija Enominutni vodja je enostavna kompilacija tistega, kar so nama razkrili mnogi pametni ljudje ali do česar sva se dokopala sama. Tako sva spoznala, kako pomembni so ti viri modrosti. Ravno tako sva spoznala, da ljudje, ki delajo z vami kot vaši vodje, gledajo na vas kot na svoje vire modrosti.

Upava, da boste praktična znanja, ki so opisana v tej knjigi, uporabili pri svojem vsakodnevnem delu. Kot nas opominja veliki modrec Konfucij: »Bistvo znanja je imeti ga in ga uporabiti.« Želiva si, da bi uživali pri uporabi tega, kar boste izvedeli iz knjige Enominutni vodja in da boste, kot posledica tega, vi in ljudje, s katerimi delate, uživali bolj zdravo, srečnejše in produktivnejše življenje.

Kenneth Blanchard, dr. sci. Spencer Johnson, dr. sci. med.

 

Vsebina

Iskanje

Enominutni vodja

Prva skrivnost: minuta za določanje ciljev

Minuta za določanje ciljev: povzetek

Druga skrivnost: minuta za pohvalo

Minuta za pohvalo: povzetek

Ocena

Tretja skrivnost: minuta za grajo

Minuta za grajo: povzetek

Enominutni vodja razlaga

Zakaj minuta za določanje ciljev deluje?

Zakaj minuta za pohvale deluje?

Zakaj deluje enominutna graja?

Novi enominutni vodja

Darilo samemu sebi

Darilo drugim

 

O avtorjih

Zahvale

Sprejemam

Ta stran uporablja piškotke, ki so nujni za brezhibno delovanje! S klikom na "Sprejemam" se strinjate z uporabo piškotkov.

Dostopnostvsem.com