Glasserjeva kakovostna šola na Slovenskem

Nov

Zbornik predavanj GLASSERJEVA KAKOVOSTNA ŠOLA NA SLOVENSKEM, strokovno srečanje marec 2011, Bled.

Format 15 x 23 cm, strani 240, mehka vezava.

Več podatkov

25,23 €

z DDV

Knjiga je objavljena ob strokovnem srečanju 'Glasserjeva kakovostna šola na Slovenskem', ki je bilo na Bledu marca 2011, namenjeno strokovnjakom s področja vzgoje in izobraževanja.

Ta knjiga predstavlja izbor člankov na temo vzgoje in izobraževanja, ki sodijo v kontekst modela kakovostne šole avtorja dr. Williama Glasserja.

Glasserjeva kakovostna šola je prostor, v katerem se izvaja pouk za polno usposobljenost, prostor, ki učiteljem, ki se ukvarjajo z enim najzahtevnejših poklicev sodobnega časa, omogoča ohraniti veselje do dela in kreativnost, prostor, v katerem učenci krepijo radovednost, potrebno za doživljenjsko učenje, prostor, kjer so lahko uspešni. 

V času, ko iz vse več slovenskih šol slišimo tarnanje zaradi nediscipline učencev, zaskrbljenost nad njihovo preobremenjenostjo na eni in njihovo navidezno nezainteresiranostjo na drugi strani, pritoževanja pedagoških delavcev nad neživljenjskimi zahtevami s strani šolskih oblasti ter očitno nezadovoljstvo s trenutnim stanjem in usmerjenostjo naših šol tako učencev kot tudi njihovih staršev, lahko pričujoča knjiga marsikomu nakaže obetavno pot iz te vsesplošne in pereče zagate.

Knjiga je razdeljena na sva dela: teoretična izhodišča in Glasserjeva kakovostna šola v praksi. Njen namen pa približati slovenskim učiteljem nekatere možnosti aplikacije teorije izbire v šoli predvsem prek praktičnih izkušenj tistih učiteljev in strokovnih delavcev, ki so model Glasserjeve kakovostne šole sprejeli kot lastni model delovanja. 

Velja poudariti, da v Sloveniji po tem modelu že 10 let deluje prva šola, ki je v Evropi dobila naziv Glasserjeva kakovostna šola, to je Osnovna šola Preserje pri Radomljah.

Sprejemam

Ta stran uporablja piškotke, ki so nujni za brezhibno delovanje! S klikom na "Sprejemam" se strinjate z uporabo piškotkov.

Dostopnostvsem.com